Ny fritös för att fritera nyttigt som t.ex. pommes och andra rotfrukter

Posted on

Jag har länge saknat min fritös och det är nog närmare 10 år sen jag hade en fritös hemma då de gamla använde så mycket frityrolja. Visst var det väldigt gott med egna friterade pommes eller andra alternativ, men det blev ganska dyrt att endast fritera en gång och sedan inte fritera igen de närmsta dagarna. Oljan höll inte så länge och man var mer eller mindre tvungen att fritera ett par dagar för att återvända oljan ett par gånger innan den slängdes, för annars blev det alldeles för dyrt.

Jag har ju känt till de nyare fritöserna ett tag nu, som endast använder en matsked olja för att kunna fritera med ett gott resultat. Vad ger egentligen det bästa resultatet? är det med mycket frityrolja eller fungerar dessa nya modellerna bättre?. Den frågan har jag undrat länge över och det är egentligen därför som jag inte har slagit till än på en ny fritös.

Fick prova en varmluftsfritös hos en god vän

Men jag fick äntligen testa en varmluftsfritös hos en god vän när jag var på middag och jag blev ganska förvånad för det smakar precis som vilken annan friterad pommes som helst. Så nu äntligen har jag beslutat mig för att investera i en bra fritös och för min del så blir det troligtvis inte friterad pommes som kommer bli det enda som kommer friteras.

Jag är speciellt glad i att testa olika rotfrukter så som t.ex. friterad rödbeta eller gulbeta, även palsternacka borde gå att fritera lite lätt. Pommes är så klart gott, men det är något som jag gärna vill äta lätta mängder av då det inte riktigt stämmer överens om den kost jag äter idag.

Jag har varit inne och kollat på bland annat bästitest.se fritös och även på Inspekto bästa fritös för att se vilka modeller som har fått bäst i test. Philips varmluftsfritös HD9220 verkar vara den fritös jag är mest intresserad av och enligt de flesta test så ska detta vara en grym produkt som ger det bästa resultatet. Det märks att priserna på dessa varmluftsfritöser har börjat gå ner i pris och just Philips modellen HD9220 går att få tag i för ungefär 1300 kronor.

När jag kollade på en varmluftsfritös för några år sen så kostade dessa betydligt mer jämfört med idag. Om jag inte minns helt fel så lågt dessa modeller över 2 000 kronor och närmare 2 500 i vissa fall. Har man då aldrig fått testa en varmluftsfritös så är 2 500 kronor ganska mycket pengar att lägga, speciellt på en köksapparat där man inte vet hur resultatet blir.

Jag har också passat på att besöka Philips hemsida för att läsa på lite om fritösen och jag är relativt såld på att införskaffa mig en sådan nu. Det goda betyget på fritösen gör att jag är ännu mer övertygad om att dessa fungerar minst lika bra som de gamla modellerna.

Är det någon av er som har testat eller äger en varmluftsfritös?

Har någon av mina läsare en varmluftsfritös? Jag tar gärna emot era tankar kring dessa nya fritöser innan jag beställer. Jag är relativt säker på att jag kommer beställa min fritös de närmsta dagarna, så tar gärna emot kommentarer snarast.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *