Vårchock! – Nya utemöbler och grillsäsongen äntligen invigd

Posted on

Nu känner man att värmen är på väg, bara idag har vi närmare 10 grader i skuggan. Tyvärr blåser det en hel del idag och buskarna har inte hunnit få löv än, annars hade det kunnat ta bort en den av blåsten så att man hade kunnat sitta ute i solen en stund. Det är fortfarande ganska tidigt på vårsäsongen så där kommer garanterat komma fler möjligheter under de närmsta veckorna.

Våren är som sagt mycket välkommen hos oss, i alla fall för mig som lider av vinterdepressioner varje år. För mig är vår / värme minst lika viktigt som familj och vänner, men hade jag levt mer norrut så hade där nog uppstått en hel del problem då våren kommer betydligt senare.

Nu under våren kommer jag satsa på att förnya våran trädgård med både nya utemöbler, men också genom att plantera en hel del nya blommor och buskar. Det blir inget sovande i denna trädgården den närmsta tiden, inte för mig i alla fall. Det som kommer hända nu är att beställa ett par nya utemöbler i form av trädgårdssoffa samt en ordentlig solsäng som vi i familjen kan använda hela våren / sommaren.

Trädgårdssoffa i form av parkbänk, eller?

Trädgårdssoffa eller trädgårdsbänk som det ibland kallas för är något jag länge har velat ha, men har inte riktigt fått tummen loss för detta. Formen på trädgårdssoffan skulle jag helst vilja ha som en parkbänk, i alla fall så som jag tänkte förr.

En parkbänk hade säkert varit det bästa valet, kanske inte det bästa men det säkraste valet. Trädgårdssoffa i form av parkbänk är helt klart det säkra kortet, men det gör också det hela ganska så tråkigt. Jag har dock snubblat över en typ av trädgårdssoffa som är enormt funktionell och skön, men som kanske inte har den snyggaste designen. Men allt det funktionella vinner enkelt över den klassiska parkbänken i min mening och jag är relativt säker på att det just denna typ av trädgårdssoffa jag är ute efter.

Efter att ha varit igenom hela hemsidan styleroom.se flera gånger så har jag äntligen hittat en trädgårdsmöbel som kommer revolutionera min trädgård, okej lite överdrivet kanske. Trädgårdssoffan jag har hittat heter Du & Jag och tillverkas av Brafab som är ett relativt bra märke enligt några källor. Visst detta är kanske inget amazing för de flesta, men för mig uppfyller den alla krav på vad den trädgårdssoffa ska erbjuda. Det som lockar mig mest med just denna typ av modell är bordet i mellan samt möjligheten till att köpa ett par riktigt tjocka / mjuka dynor för oss.

Priset på just denna modellen ligger på ungefär 2000 kronor så det är inget jättedyrt direkt och sen får man så klart räkna på en kostnad på två dynor också som kan kosta ett par hundra stycket för en bra produkt.

Källa: trädgårdssoffa.se

Ny solsäng till altanen

Vi hade en liten solsäng på altanen för ett par år sen, men som mer eller mindre trillande ihop på grund av att plasten hade åldrats. Solsängen är kanske för många en onödig sak att ha hemma i trädgården och till en viss del kan jag hålla med om att det är onödigt, men det är också en vardagslyx som ger ganska mycket. Solstol i all ära, men har man någon gång provat en ordentlig solsäng så är det svårt att gå tillbaka.

Nu är jag intresserad av att köpa hem en solsäng igen, men denna gången kommer jag kräva att solsängen har ett tak för det är ganska svårt att läsa när det är riktigt skarp sol. Vi använde en vanlig parasoll med våran gamla solsäng och visst det fungerar, men jag tror att det blir betydligt händigare med ett tak som är avsett för utemöbeln. Samt att vi slipper flytta runt parasollen i trädgården, bara foten väger 10kg minst.

Butiker jag har varit inne på är IKEA, garrys.se med flera och det är inte det enklaste att hitta en stor solsäng med tak, är där inga butiker som säljer solsängar med tak egentligen?

Inne på solsängar.nu finns där ju tecken på att det finns kvar att köpa, men inga specifika produkter verkar det som. Den vi hade finns ju inte längre så klart, men tycker där borde finnas liknande kvar. Jag hittade en solsäng (dubbel) med tak på en hemsida, men den var tydligen exklusiv och kostade närmare 30 000 kr och det kommer jag aldrig lägga på något utemöbel.

Annars får jag helt enkelt banta ner min krav på solsängen, helt enkelt. Alternativet är att köpa en lite enklare solsäng och sedan köpa en egen parasoll bara till just solsängen och antagligen så är detta det bästa alternativet just nu för att få ner priset på det hela.

Ikea har t.ex. ett par ganska så billiga solsängar att välja mellan, se IKEA. Tyvärr är det inget som direkt får mig sugen till att köpa, tycker mer det ser ut som helt vanliga solstolar nästan.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *