Har kollat över min ekonomi lite

Posted on

fattigJag behöver verkligen gå igenom min ekonomi helt och hållet snarast för på något sätt så tar pengarna slut i slutet av månaden utan att jag egentligen inte handlar något dyrt och så dålig lön har jag inte.

Men alla de prenumerationstjänster man har kostar ju en förmögenhet.

  1. Först är det Spotify 99kr i månaden
  2. Sen är det NetFlix 119kr i månaden
  3. HBO 89kr i månaden
  4. TV-Licens 184kr i månaden ( visst denna går inte att ta bort)
  5. Comhem ligger på 250kr i månaden för vanliga tv-kanaler

Det är nästan 9000 kronor om året bara på TV och musik och så mycket använder jag inte TVn för att rättfärdiga det priset men visst vi är två som ”delar” på detta även om det inte är helt 50-50.

Sen har man ett mobilabonnemang på nästan 700kr i månaden så pengarna springer snabbt iväg på ”fasta” kostnader och vad får man för sina pengar egentligen?

Jag tror jag kommer gå igenom min ekonomi helt nu och jag ska försöka byta bank nu också så jag inte har någon årlig kostnad för mitt bankkonto samt inga avgifter för mitt Visakort. Flera banker erbjuder ju nu konton helt utan någon kostnad med både Mastercard eller Visakort utan avgifter.

Men man är så lat så man orkar inte dra i ”småkostnader” men faktum är ju att många bäckar små blir stora summor. Jag skulle säkert kunna spara in 1500 kronor i månaden bara genom att göra lite småändringar i min ekonomi och det är nästan 18 000 om året. Fin semester…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *