Räntas sänks igen till minus 0.25%

Posted on

låg räntaJaha då är Ingves igång igen med att sänka räntan ytterligare och nu börjar jag med många andra att fundera vad som egentligen är på väg att hända. En sak är säker i alla fall och det är att något är väldigt fel med svensk ekonomi på något sätt för det krävs inte en ekonom för att förstå det.

Frågan är då hur pass allvarligt detta är för enligt många experter verkar det som att dem blev tagna på sängen av denna räntesänkning. Vad jag har förstått så påverkar inte en räntesänkning ekonomin direkt utan det är fördröjning på ungefär ett år innan man ser resultatet. Då undrar jag varför man är snabb på att sänka räntan igen för det var inte speciellt längesedan de sänkte till minusränta.

Jag blir ju lite orolig då jag själv med många andra står med ett hus med lån, är det på gång att krascha eller något? Man blir orolig i alla fall för något står inte rätt till.

Nu kommer det bli ännu billigare att låna till hus också vilket då även höjer huspriserna vad jag har förstått så ska man vara glad eller orolig?

Det är många frågor man har och antagligen kommer jag inte kunna få något bra svar med tanke på att vi aldrig har haft minusränta så det känns som Ingves är ute på djupt vatten med oss alla och att det är lite av ett experiment eller något.

Det ska helt klart bli intressant att följa detta för jag gissar på att detta inte är den sista sänkningen och det kommer säkert följas upp med en ännu lägre styrränta.

Är det bara jag som orolig?

DN.se har en ganska bra artikel om den sänkta räntan.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *